Vastgoedontwikkeling

Grip op Vastgoedontwikkeling

Vastgoedontwikkelaars zorgen ervoor dat de voorraad woningen, bedrijfspanden en ander vastgoed voldoet aan de wensen van de vastgoedmarkt. Maar anders dan bij de productie in een fabriek vereist vastgoedontwikkeling een blik die ver vooruitziet. Het ontwikkelen van een gebied kan tien jaar of langer duren. En ondertussen kan de vastgoedmarkt alweer veranderd zijn. De markt beloont die vooruitziende blik met een aantrekkelijke marge.

Je collega's hebben een fantastisch inzicht in de markt, het ontwikkelpotentieel en de risico's. Maar hoe zorg je er voor dat je over de gehele vastgoedportefeuille een vooruitziende blik hebt? Hoe kun je ervoor zorgen dat je de juiste prioriteit geeft aan projecten binnen je portefeuille?

De vastgoedsoftware Invantive Estate helpt

De softwareoplossing Invantive Estate ondersteunt vastgoedontwikkelaars in hun werk. Alle projecten van alle projectentiteiten staan in één database bij elkaar, samen met alle contracten, documentenscans en gegevens van afnemers en leveranciers. Of die nu regelmatig opgehaald worden uit een ander systeem of handmatig ingevoerd, dat maakt niet uit. Daardoor kunt u vanuit één oplossing uw financiële processen beheersen en verbeteren over de hele vastgoedportefeuille. De beveiliging zorgt er voor dat alleen die mensen toegang krijgen tot een project die dat voor hun werk nodig hebben. En doordat de projectgegevens toegankelijk zijn via een browser en vanuit Microsoft Outlook heb je ze altijd bij de hand als je ze nodig hebt.

Uiteraard biedt Invantive Estate mogelijkheden om bijvoorbeeld project budgetten en de lijst van verkoopbare eenheden te registreren. Maar Invantive Estate gaat verder:

Invantive Control zorgt voor Calculaties vanuit Microsoft Excel

Invantive Estate is een ideale brancheoplossing voor vastgoedontwikkelaars. Maar soms is er behoefte aan meer vrijheid, bijvoorbeeld bij het samenstellen van een begroting. Invantive Control is een optionele toevoeging op Invantive Estate. Via Invantive Control kun je data uit het realtime datawarehouse van Invantive Estate importeren in Microsoft Excel. Vervolgens kun je bijvoorbeeld de geplande aantallen woningen aanpassen of de fasering van de verkoop in de tijd veranderen. Dat doe je net zo lang tot de uitkomsten in Microsoft Excel voldoen. Zodra je weer contact maakt met het bedrijfsnetwerk kun je de wijzigingen vanuit Microsoft Excel weer vastleggen in Invantive Estate. Daarna zijn de gegevens ook voor je collega's beschikbaar.